بیماری فیلاریازیس لنفاوی چیست؟ تصاویر پشه فیلاریازیز
بیماری فیلاریازیس لنفاوی (elephantiasis) چیست؟ تصاویر پشه فیلاریازیز (Brugia malayi) به همراه نحوه درمان و جزئیات را در ادامه این بخش از مطالب پزشکی مجله شبونه مشاهده نمایید.
بیماری فیلاریازیس لنفاوی elephantiasis چیست؟
یک نوع پشه به نام بروگیا مالایی وجود دارد که نیش آن دارای باکتری های بسیار فراوانی بوده که بعد از وارد شدن به بدن قربانی به سرعت اقدام به تولید مثل کرده و کرمهای خطرناکی را تولید می کنند که اعضای بدن قربانی به شکل وحشتناکی ورم کرده و در نهایت جان خود را از دست میدهد
این پشه ها که با نیش خود میتوانند کرم های زیادی در بدن قربانی تولید کنند به مگس گوزن و مگس انبه ناقل شناخته می شوند
این مگس وقتی که باکتریها را وارد بدن قربانی میکنند آنها تبدیل به انگل میشوند و در زیر بافت های پوست شروع به تغذیه از بدن قربانی کرده و روز به روز رشد آنها افزایش می یابد که این کرم ها با خوردن بافت زیر پوست دردهای بسیار شدیدی در بدن شخص قربانی ایجاد خواهند کرد.
نحوه مراقت و نگهداری از دندان های شیری
بیماری پا فیلی
نام دیگرش این بیماری پافیلی گفته می شود چرا که بیشتر در ناحیه پا قربانی ها را در بر خواهد گرفت و پای افراد را شبیه فیل می کند
روند فعالیت کرم ها در بیماری فیلاریازیس لنفاوی
بعد از اینکه کرم ها با نیش پشه وارد بدن قربانی شدند کرم ها اقدام به ورود به دستگاه لنفاوی افراد شده و آسیب بسیار زیادی به آن می زند تا فرد کاملاً فلج میشود
تشخیص
تشخیص این بیماری بسیار سخت است و باید نمونه گیری شود و در زیر میکروسکوپ قرار گرفته شود و کارشناسان آن را معاینه کنند
روش پیشگیری از این بیماری از طریق درمان سالیانه صورت می گیرد و باید از این پشه ها دوری کرد
روش های سنتی اصلاح موهای زائد بدن
نحوه درمان بیماری فیلاریازیس لنفاوی
اما اگر گرفتار این بیماری شدید باید 6 سال طول بکشد تا درمان آن قطعی شود و همه کرم ها در بدن ریشهکن شده و نطفه آنها از بین برود
نکته جالب این که داروهایی که برای درمان این بیماری کشف شده نمیتواند کرم ها را در بدن فرد قربانی از بین ببرد بلکه فقط باعث می شود که آنها تولید مثل نکنند و باید فرد قربانی منتظر بماند تا کرم ها با مرگ طبیعی بمیرند.
همچنین ببینید: تشخیص بیماری از روی صورت + علائم بیماری در چهره
درمان با دىاتیل کاربامازپین (DEC، روزانه 6mg/kg بهصورت تک دوز یا در دوزهاى منقسم بهمدت 12 روز) میکروفیلاریاها را از بین مىبرد. آنتىژن ناشى از کشته شدن میکروفیلاریاها باعث واکنشهاى حادى مىشود که براى به حداقل رساندن آنها مىتوان دوز DEC را بهتدریج بالا برد یا قبل از تجویز آن از گلوکوکورتیکوئیدها استفاده نمود.
این داروها اغلب سمی بوده و عوارض جانبی زیادی دارند و به علاوه مواردی از مقاومت دارویی گزارش شده است. همه اینها دلایلی برای نیاز به درمانهای جدید است.
این بیماری علاوه بر اینکه به لحاظ جسمی به شدت فرد مبتلا را درگیر می کند به لحاظ روانی نیز فشارهای فزاینده ای بر وی وارد می کند زیرا قسمت های مختلف بدن دچار بدفرمی و ناهنجاری شدیدی می شوند که می توانند فرد را به دلیل این ساختار بد فرم در انزوا و دوری از جامعه قرار دهد.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت این بیماری بیش از 120 میلیون نفر از مردم در سراسر جهان را آلوده کرده است، بطوری که 40 میلیون نفر از مبتلایان به شکلی حاد درگیر این بیماری هستند. بیشتر مبتلایان در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند و حدود یک میلیارد نفر در 80 کشور جهان در معرض خطر بیماری هستند.
یک سوم از افراد مبتلا به بیماری در هندوستان زندگی می کنند , یک سوم آنها در آفریقا و بقیه افراد در شرق و جنوب شرق آسیا و امریکای جنوبی و اقیانوس آرام زندگی می کنند .